Lärare


Här är vi! Och fler presentationer kommer :)

Ann Sofie Fulici grundare av Knivsta Yogastudion och spaOsånt Svergie AB.


Sofie har en bakgrund i träning som instruktör/ledare inom gympa, land och vatten, spinning, styrketräning i grupp och afrodans. 

Karriären började sent 90-tal. Utbildad hos Korpen Upplands Motionsidrottsförbund, Friskis & Svettis och friskvården Arlanda samt Form Träning & Hälsa.


Certifierad Viryayogalärare sedan 2009 hos Nordiska Yogainstitutet.


Driver idag företaget spaOsånt Sverige AB där Knivsta Yogastudio står för aktiviteten. Vilan ges genom SPA-behandlingar.


Annsofie har klasser några kvällar i veckan samt dagtid. Åker gärna ut till grupper för workshops kring biomekanik och mindfulness genom Viryayoga. Föreläser på företag.


Fritidsintresse är ridning på Nisse Nordanvind, en kallblods travare med full fart framåt och stor känslighet och läraktighet. Medryttare på en islandshäst vid namn Alfa. Tre hundar bidrar också med många promenader.


Camilla Schollin 

Nyutexaminerad 2019 Nordiska Yogainstitutet


Yogan betyder mycket för mig. Den hjälper mig att landa i nuet och får mig att känna mig stark både kroppsligt och mentalt.


Varje tillfälle på mattan kan se annorlunda ut beroende på mående. Det kan vara en möjlighet till vila och återhämtning, till styrka, kraft och energi och allt däremellan. Det är möjligheterna som gör yogan så spännande och varje tillfälle unikt. Yogan handlar även om livet utanför mattan, att kunna ta med sig andningen och medvetenheten i vardagslivet. För mig är det viktigt att skapa en trygg miljö där alla känner sig välkomma att utöva yoga utifrån de förutsättningar man har. Yoga skall kännas kul, tillåtande, inspirerande och inkluderande. Yoga är för ALLA och ett bra komplement till all typ av träning.

 

Utanför yogan spenderar Camilla helst sin tid med familjen och hunden Charlie. Att vara ute i naturen är en källa till energipåfyllning, likaså en god bok, en smarrig pasta eller spontandans hemma i köket.

Ingetora Gumbel är diplomerad viryayogalärare vid Nordiska Yogainstitutet (RYT 200) med flera påbyggnadsutbildningar, bland annat inom meditation och pranayama. Hon ser yogan som ett sätt att stilla sinnet och samtidigt utforska kroppens inneboende kraft och rörlighet. En alldeles särskild kärlek har hon till handstående positioner. 

 

"Jag tycker om att yogan är så mångsidig och tillåtande. Så fort du landar på mattan finns möjlighet till både vila och rörelse - det är du som bestämmer." 

 

Till vardags är Ingetora språkkonsult, skribent och kommunikatör och arbetar med textbearbetning och klarspråk.  

Yogan kom in i Lisa Browns liv 2013.

"Jag kommer ihåg min allra första yogaklass. Att få möjlighet till totalt fokus inåt och total återhämtning, det var för mig helt nytt. Jag upptäckte också många nya muskler i min kropp, som hade varit på semester ett tag. Jag skrattade mig genom halva yogapasset och grät mig genom den andra halvan. Och jag älskade det!"


Lisa är också utbildad SUP-yogalärare för Sofie Ringsten, SUP-yoga är alltså yoga på vattnet på en stor surfbräda. Fortsatte sin yogakarriär med Nordiska Yogainstitutet i januari 2016 med Josephine Selander. Och senast i slutet av 2016 Yinyoga utbildning.

Marita Jansson

Jag vill att mina elever skall lämna klassen glödande, med ett ” wow” vad min kropp kan.


Allt finns där inom dig ” just let it out”  På mina yogaklasser får du putsa dina fjädrar likt en fågel, känna efter hur du mår i kropp och sinne och utgå ifrån det som är just nu.

Kanske upptäcker du en kraft du inte trodde du hade. Jag utmanar dig också lite så du får testa dina gränser, ”bara på kul” it’s just yoga!


Marita är utbildad i poweryoga, global yoga, yin yoga, Forrest yoga med mera.


Copyright © spaOsånt Sverige AB 2019  Foto Sebastian Bäckman samt egna foton